I S K O L A F E N N T A R T Ó
Iskolafenntartó Premontrei Női Kanonokrend Zsámbék
Kérjük támogassa adója 1%-ával a
Szent Norbert Karitatív Alapítványt az 18660465-1-13 adószámon! Köszönjük!
premontreinoverek.hu
Zsámbéki Premontrei  Gimnázium Szakgimnázium Szakközépiskola
Szakközépiskola Épület és szerkezetlakatos képzés Szakközépiskola kőműves  képzés
Szak  pincér képzés Szakiskola szakács képzés
Szakiskola  Szociális gondozó és ápoló képzés Szakiskola Asztalos képzés
Zsámbéki Premontrei  Gimnázium Szakgimnázium Szakközépiskola
Szakgimnázium  Gyakorló ápoló Szakgimnázium szocialisasszisztens  technikus képzés
Szakgimnázium  vendéglátásszervező technikus Szakgimnázium gazdasági informatikus technikus képzés

 

Zsámbék Premontrei Gimnázium Szakgimnázium Szakközépiskola

 

Zsámbék Premontrei Gimnázium Szakgimnázium Szakközépiskola

 

Zsámbék Premontrei Gimnázium Szakgimnázium Szakközépiskola Kőműves és hidegburkoló szakképzés

 

Zsámbék Premontrei Gimnázium Szakgimnázium Szakközépiskola

 

Zsámbék Premontrei Gimnázium Szakgimnázium Szakközépiskola Pincér szakképzés

 

Zsámbék Premontrei Gimnázium Szakgimnázium Szakközépiskola

 

Zsámbék Premontrei Gimnázium Szakgimnázium Szakközépiskola technikusszakképzés

 

Zsámbék Premontrei Gimnázium Szakgimnázium Szakközépiskola

 

Zsámbék Premontrei Gimnázium Szakgimnázium Szakközépiskola

 

SAP

 

  All Nations Lions Club Budapest

Zsámbéki Premontrei Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium

 

Beszámoló az ócsai zarándoklatról

2019. április 14-én a Premontrei 900 zarándoklat keretében az ócsai premontrei templomhoz tett látogatást a Gödöllői Premontrei Gimnázium, a Keresztelő Szent János Iskolaközpont és a Zsámbéki Premontrei Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola.

 

Iskolánkból a 11. a. osztály tanulói, valamint Jakits Orsolya Johanna nővér, Kapovits Judit és Körtvélyesi Erika osztályfőnök vettek részt a kiránduláson. A zarándoklatot a hét bűnbánati zsoltár közös elimádkozásával kezdtük. Ezután indultunk a Duna-Ipoly Nemzeti Park vezetőjének kíséretében a Nemzeti Park védett területeinek bejárására. Utunk során megtekintettük a mozaikos szerkezetű védett területeket, amelyek a művelt földek között helyezkednek el. A máskor nedves réteken a szárazság miatt kevés növényt tudtunk megfigyelni, sajnos egyre jobban terjednek az invazív fajok, amelyek kiszorítják a természetes növénytakarót.

 

A védett láperdőben égereket figyelhettünk meg. Utunk során többször láttunk üregi nyulakat, vízi siklót is. Egy rövid pihenő után következett egy csendes szakasz, ennek értelmét Johanna nővérnek a csend angyaláról szóló elmélkedése vezette be. Ebben szó volt a csend jelentőségéről, az Istennel való kapcsolatban betöltött szerepéről.

 

Megnéztük a különleges pincesort is, amelynek lejáratát náddal fedik, és onnan indul a hosszan elnyúló pince. Szó esett a szőlőtermesztésről, a löszhátak kialakulásáról is.

 

Zarándoklatunkat az ócsai templomban fejeztük be, ahol megismerhettük a templom rövid történetét. Ezután közösen elimádkoztuk a zsolozsma napközi imaóráját. Ez a kirándulás lehetőséget adott a többi premontrei iskolával való kapcsolatteremtésre, a diákok is közelebb kerülhettek egymáshoz. Nagyon szép élményekben volt részünk, köszönjük, hogy részt vehettünk ezen a zarándoklaton.

 

 


 

Beszámoló a gödöllői Premontrei Kupáról

A Premontrei Rend alapítására emlékezve hároméves ünnepségsorozatra készülünk. A programsorozat a gödöllői Premontrei Szent Norbert Gimnázium, Egyházzenei Szakgimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégiumban kezdődött a magyarországi premontrei iskolák számára kiírt foci kupával.

 

2018. szeptember 22-én borús szombati nap fogadta iskolánk labdarúgó csapatát Gödöllőn, ahol a Premontrei Szent Norbert Gimnázium új, külső tornapályáját avatták fel. A megnyitó ünnepségen részt vett Soltész Miklós államtitkár az Emberi Erőforrások Minisztériumából és Vécsey László, a gödöllői választókerület parlamenti képviselője. A köszöntő beszédek után Balogh Péter Pius O. Praem. perjel kormányzó atya áldotta meg az új tornacsarnokot és -pályát.

 

A pályaavató ünnepség után kezdődött meg a labdarúgó torna, amelyen az összes magyarországi Premontrei Rend által fenntartott iskola (Gödöllői Szent Norbert Gimnázium; Premontrei Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, Keszthely; Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium, Szombathely; Zsámbéki Keresztelő Szent János Iskolaközpont; Zsámbéki Premontrei Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola) részt vett. Csapatunk az első mérkőzésen, a „zsámbéki derbin” legyőzte a Keresztelő Szent János Iskolaközpont csapatát, majd a keszthelyi csapattal szembeni megnyert meccs következett. A szombathelyi, valamint a gödöllői gimnázium csapataival az utolsó pillanatig kiélezett mérkőzésen döntetlent játszott, így veretlenül a második helyen végeztek. Gratulálunk a szép eredményhez!

 

A csapat tagjai: Kont Csaba Dániel (9. a), Kastélyi Bence, Győrik Dávid (12. a), Peinlich Márk (12. b), Harcos Balázs Márk, Oláh Gábor, Telkes Krisztián Gergő (13. b), Gáva Krisztián Béla, Üveges Dániel (13. g), felkészítő edző-tanár: Viczenik László.

 

Ezúton szeretnék köszönetet mondani Németh Norbert és Kristály István kollégáknak is, akik segítettek eljutni a csapatnak Gödöllőre.

 

 

Zsámbék Premontrei Szakgimnázium Szakközépiskola Premontrei foci kupa Zsámbék Premontrei Szakgimnázium Szakközépiskola Premontrei foci kupa Zsámbék Premontrei Szakgimnázium Szakközépiskola Premontrei foci kupaZsámbék Premontrei Szakgimnázium Szakközépiskola Premontrei foci kupa Zsámbék Premontrei Szakgimnázium Szakközépiskola Premontrei foci kupa Zsámbék Premontrei Szakgimnázium Szakközépiskola Premontrei foci kupa Zsámbék Premontrei Szakgimnázium Szakközépiskola Premontrei foci kupa Zsámbék Premontrei Szakgimnázium Szakközépiskola Premontrei foci kupa

 

A képekre kattintva nagyobb méretben is megnézhető

 


 

 

20 éves az iskolánk! - Jubileumi megemlékezésünk

Zsámbék Premontrei Szakgimnázium Szakközépiskola 20. évforduló

Szentbeszéd a Zsámbéki Premontrei Szakiskola alapításának 20. évfordulóján
Ullmann Péter O.Praem.

Evangélium a Lateráni Bazilika felszentelése (EGYHÁZNAPJA) ünnepén
(Ján 2, 13-22)

   Közel volt a zsidók Pászkája, és Jézus fölment Jeruzsálembe. A templomban ökör-, juh- és galambkereskedőket talált, s az odatelepedett pénzváltókat. Akkor kötelekből ostort font, és mindnyájukat kizavarta a templomból a juhokkal és az ökrökkel együtt, a pénzváltók pénzét szétszórta, az asztalaikat fölforgatta. A galambárusoknak pedig azt mondta: Vigyétek el innen ezeket, ne tegyétek Atyám házát vásárcsarnokká! Akkor tanítványai visszaemlékeztek arra, hogy írva van: Emészt engem a buzgóság házadért {Zsolt 69,10}. A zsidók azonban megszólították, és azt kérdezték tőle: Milyen csodajelet mutatsz nekünk, hogy ezeket cselekszed? Jézus azt felelte nekik: Bontsátok le ezt a templomot, és én három nap alatt fölépítem azt! A zsidók erre így szóltak: Negyvenhat esztendeig épült ez a templom, és te három nap alatt fölépítenéd? De ő a saját testének templomáról mondta ezt. Amikor föltámadt a halálból, tanítványai visszaemlékeztek, hogy ezt mondta, és hittek az Írásnak, és a szónak, amelyet Jézus mondott.

 

A mai napon "Róma városa és a földkerekség első templomának", a Lateráni Bazilikának a búcsúünnepe van. Mi pedig a premontrei szakiskola alapításának a 20. évfordulójáról emlékezünk meg a mai napon. Ez is afféle búcsúünnep. Látszólag véletlen az egybeesés. Vagy talán nem is annyira látszólag...    Tovább olvasom >>>

 

Zsámbék Premontrei Szakgimnázium Szakközépiskola 20. évforduló Zsámbék Premontrei Szakgimnázium Szakközépiskola 20. évforduló. Zsámbék Premontrei Szakgimnázium Szakközépiskola 20. évforduló Zsámbék Premontrei Szakgimnázium Szakközépiskola 20. évforduló. Zsámbék Premontrei Szakgimnázium Szakközépiskola 20. évforduló. Zsámbék Premontrei Szakgimnázium Szakközépiskola 20. évforduló.

 

A képekre kattintva nagyobb méretben is megnézhető