I S K O L A F E N N T A R T Ó
Iskolafenntartó Premontrei Női Kanonokrend Zsámbék
Kérjük támogassa adója 1%-ával a
Szent Norbert Karitatív Alapítványt az 18660465-1-13 adószámon! Köszönjük!
premontreinoverek.hu
Zsámbéki Premontrei Gimnázium Szakgimnázium Szakközépiskola
Szakközépiskola Épület és szerkezetlakatos képzés Szakközépiskola kőműves képzés
Szak pincér képzés Szakiskola szakács képzés
Szakiskola Szociális gondozó és ápoló képzés Szakiskola Asztalos képzés
Zsámbéki Premontrei Gimnázium Szakgimnázium Szakközépiskola
Szakgimnázium Gyakorló ápoló Szakgimnázium szocialisasszisztens technikus képzés
Szakgimnázium vendéglátásszervező technikus Szakgimnázium gazdasági informatikus technikus képzés

 

Zsámbék Premontrei Gimnázium Szakgimnázium Szakközépiskola

 

Zsámbék Premontrei Gimnázium Szakgimnázium Szakközépiskola

 

Zsámbék Premontrei Gimnázium Szakgimnázium Szakközépiskola Kőműves és hidegburkoló szakképzés

 

Zsámbék Premontrei Gimnázium Szakgimnázium Szakközépiskola

 

Zsámbék Premontrei Gimnázium Szakgimnázium Szakközépiskola Pincér szakképzés

 

Zsámbék Premontrei Gimnázium Szakgimnázium Szakközépiskola

 

Zsámbék Premontrei Gimnázium Szakgimnázium Szakközépiskola technikusszakképzés

 

Zsámbék Premontrei Gimnázium Szakgimnázium Szakközépiskola

 

Zsámbék Premontrei Gimnázium Szakgimnázium Szakközépiskola

 

SAP

 

 All Nations Lions Club Budapest

Zsámbéki Premontrei Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium

 

Bűvösvölgyben jártunk

 

2019. február 25-én kirándulni voltunk a Bűvösvölgy médiaértés-oktató központba. A kiránduláson két osztály vett részt: a 9. és a 11. szakgimnázium. Reggel 7.45-kor indultunk a plébániatemplom előtti parkolóból, azzal a különbusszal, amit a központ bocsátott a rendelkezésünkre. Kedves fogadtatásban volt részünk, mindenki kapott egy müzliszeletet és egy kis üdítőt. A rövid ismerkedés után az osztályokat négy csoportra osztották a vezetőink. A csoportok felváltva megismerkedhettek a film, a híradó, a sajtó, a rádió és a reklám rejtelmeivel.

A filmes foglalkozás során megtapasztalhattuk, hogyan áll össze egy film, és kipróbálhattuk magunkat a legfontosabb szerepkörökben. A történetet magunk találtuk ki, majd a szereposztás, a párbeszédek felvázolása és a jelmezek kiválasztása után kezdődhetett a forgatás. Tapasztalatainkat utóbb a médiaórán is megvitathatjuk, hiszen a Bűvösvölgyben elkészült filmeket a pedagógus kísérőnk, egy online felületről, le is töltheti.

A hírekkel foglalkozó programon a megfigyelhettük, hogy milyen szempontok alapján kerülhet be egy hír az esti híradóba, és hogy a figyelemfelkeltő híradás sajátos módon közvetíti a valóságot. Egy általunk választott híranyagból több álláspontot bemutató riportot állíthattunk össze.

A sajtóval foglalkozó teremben magazintípusokat választottunk ki és címlapfotót készítettünk ezekhez, fotósorozatot válogattunk, vagy hatásos képet kerestünk a közösségi médiában és a képeket képaláírással, szalagcímekkel, leírásokkal is elláthattuk. Megtanultuk, mit nevezünk az újságírásban hírértéknek, és megismerkedtünk a figyelemfelkeltés trükkjeivel.

Bűvösvölgyben megismertük a reklámok, a hirdetések befolyásolási módszereit és a kereskedelmi kommunikáció fortélyait. Közösen, csapatmunkában jöttünk rá arra, hogyan hathatnak ránk a reklámok, amikor magunk is reklámot állítottunk össze kész felvételekből, saját kreatív elképzeléseink szerint.

A profi hangstúdióban találkoztunk azokkal az eszközökkel, amelyekkel az igazi rádiósok is dolgoznak. Saját rádióműsort készíthettünk. A műsorkészítés elején kiválasztottuk magunk közül a rádiós műsorvezetőt, a meghívott interjúalanyt, a szerkesztőt, és mi határoztuk meg a műsorban elhangzó zenéket is.

A nap végén hallhattuk az internet veszélyeiről is, az előnyök kihasználása mellett a biztonságos használat feltételeivel, a kockázatokkal és veszélyekkel is megismertettek minket. Olyan történetekben kellett döntéseket hoznunk, amelyek megértetik az online adatvédelem, az online zaklatás, behálózás, vagy a szexting jelentését és lehetséges következményeit.

Tudással és élményekkel gazdagabban térhettünk haza. A 9. és a 11. osztály tanulói.

 

Videók:

 

 

 

Büvösvölgy tanévnyitó Premontrei Gimnázium Szakközépiskola Szakiskola Zsámbék Büvösvölgy tanévnyitó Premontrei Gimnázium Szakközépiskola Szakiskola Zsámbék Büvösvölgy tanévnyitó Premontrei Gimnázium Szakközépiskola Szakiskola Zsámbék Büvösvölgy tanévnyitó Premontrei Gimnázium Szakközépiskola Szakiskola Zsámbék Büvösvölgy tanévnyitó Premontrei Gimnázium Szakközépiskola Szakiskola Zsámbék Büvösvölgy tanévnyitó Premontrei Gimnázium Szakközépiskola Szakiskola Zsámbék Büvösvölgy tanévnyitó Premontrei Gimnázium Szakközépiskola Szakiskola Zsámbék Büvösvölgy tanévnyitó Premontrei Gimnázium Szakközépiskola Szakiskola Zsámbék Büvösvölgy tanévnyitó Premontrei Gimnázium Szakközépiskola Szakiskola Zsámbék Büvösvölgy tanévnyitó Premontrei Gimnázium Szakközépiskola Szakiskola Zsámbék Büvösvölgy tanévnyitó Premontrei Gimnázium Szakközépiskola Szakiskola Zsámbék Büvösvölgy tanévnyitó Premontrei Gimnázium Szakközépiskola Szakiskola Zsámbék Büvösvölgy tanévnyitó Premontrei Gimnázium Szakközépiskola Szakiskola Zsámbék Büvösvölgy tanévnyitó Premontrei Gimnázium Szakközépiskola Szakiskola Zsámbék Büvösvölgy tanévnyitó Premontrei Gimnázium Szakközépiskola Szakiskola Zsámbék Büvösvölgy tanévnyitó Premontrei Gimnázium Szakközépiskola Szakiskola Zsámbék

 

A kis képekre kattintva nagyobb méretben is megnézhetőek

 

 

 

 


 

Tanévnyitó 2015.

 

Iskolai tanévnyitó Premontrei Gimnázium Szakközépiskola Szakiskola Zsámbék Iskolai tanévnyitó Premontrei Gimnázium Szakközépiskola Szakiskola Zsámbék Iskolai tanévnyitó Premontrei Gimnázium Szakközépiskola Szakiskola Zsámbék Iskolai tanévnyitó Premontrei Gimnázium Szakközépiskola Szakiskola Zsámbék Iskolai tanévnyitó Premontrei Gimnázium Szakközépiskola Szakiskola Zsámbék Iskolai tanévnyitó Premontrei Gimnázium Szakközépiskola Szakiskola Zsámbék

 

A kis képekre kattintva nagyobb méretben is megnézhetőek

 

 

 

 


 

1956. október 23.

Nemzeti ünnepünk alkalmából ünnepi műsorral emlékeztünk meg az 1956-os forradalomról és szabadságharcról.

 

1956 Szabadságharc Premontrei Gimnázium Szakközépiskola Szakiskola Zsámbék 1956 Szabadságharc Premontrei Gimnázium Szakközépiskola Szakiskola Zsámbék 1956 Szabadságharc Premontrei Gimnázium Szakközépiskola Szakiskola Zsámbék 1956 Szabadságharc Premontrei Gimnázium Szakközépiskola Szakiskola Zsámbék 1956 Szabadságharc Premontrei Gimnázium Szakközépiskola Szakiskola Zsámbék 1956 Szabadságharc Premontrei Gimnázium Szakközépiskola Szakiskola Zsámbék 1956 Szabadságharc Premontrei Gimnázium Szakközépiskola Szakiskola Zsámbék 1956 Szabadságharc Premontrei Gimnázium Szakközépiskola Szakiskola Zsámbék 1956 Szabadságharc Premontrei Gimnázium Szakközépiskola Szakiskola Zsámbék 1956 Szabadságharc Premontrei Gimnázium Szakközépiskola Szakiskola Zsámbék 1956 Szabadságharc Premontrei Gimnázium Szakközépiskola Szakiskola Zsámbék

 

A kis képekre kattintva nagyobb méretben is megnézhetőek

 

 

 

 


2015-ös érettségi vizsgák

 

 


 

 


 

 

Írásbeli vizsgák:

2014. május 13. - asztalos   kőműves   lakatos

 

 

2014. május 14. - asztalos   szakács   pincér   vendéglős

 

 

2014. május 15. - vendéglős

 

 


 

Ha május... akkor érettségi....

Magyar nyelv és irodalommal kezdődtek az idei érettségi írásbeli vizsgák iskolánkban is.

 

 


 

Adventi koszorú készítése - 11D

 

 Zsámbék Premontrei Gimnázium Szakközépiskola Szakiskola Advent kihírdetése a templomban

 

 


 

Tanulóink a legjobb magyar asztalosok között!

 

Magyar Asztalos Faipari verseny Zsámbék Premontrei Szakiskola

 

Második alkalommal került megrendezésre a szakképző iskolák asztalos- és faipari technikus tanulóinak országos csapatversenye, melyen iskolánk a Juhász Ákos - Lindmayer András - Szalisz Roland összetételű csapattal, Kapcsos Sándor mérnök-tanár vezetésével vett részt.

A kétfordulós versenysorozatot idei évben is az Országos Asztalos és Faipar Szövetség valamint a "Magyar Asztalos- és Faipar" szakmai folyóirat szerkesztősége szervezte és hirdette meg. Az elméleti fordulóra még 2012 decemberében sor került.

A kérdések egy része a tananyagra épült, de nagy számban voltak olyan feladatok, amelyekre csak az előzetesen kiküldött szakcikkek alapján lehetett felkészülni. Ettől vált már maga a tesztsor is gyakorlatiassá és életszerűvé.

A koncepció sok ponton változott a tavalyi évhez képest. Mivel épületasztalos és bútorasztalos képzés már csak kifutó évfolyamokban van, az új szakoktatási koncepció alapján a jövőben egységesen asztalos képzések indulnak. A szervezők elébe mentek a történéseknek és idén nem választották külön a szakirányt sem az elméleti kérdésekben, sem később a gyakorlati döntő során - ami tovább nehezítette a felkészülést.

Színesítette a versenyt, hogy a szervezőknek sikerült egy lépést tennie a nemzetköziség irányába, így a Visegrádi alaphoz benyújtott pályázat sikeres elbírálása után felvidéki iskolák is bekapcsolódhattak a versenybe. Versenyzők az egész ország területéről, és az említett szlovákiai magyar tannyelvű iskolákból is indultak.

Csapatunk az elméleti forduló után, az értékelt 56 csapatból a szenzációs 7. helyen várhatta a gyakorlati döntőt, melyen 13 magyarországi és 2 meghívott felvidéki (Dunaszerdahely) csapat indulhatott. A szervezők látogathatóvá és nyitottá tették a döntőt, hiszen nem titkolt célja a versenynek a szakma és a legjobbak népszerűsítése, bemutatása.

 

Magyar Asztalos Faipari verseny Zsámbék Premontrei Szakiskola

 

Az új helyszín megtalálásában a soproni Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Kara segítette a szervezőket, melynek új tanműhelye ideális helyszínnek bizonyult a gyakorlati forduló lebonyolításához. (Valószínűleg néhány versenyzőnek az Egyetem, a körülmények, az egyetemi hagyományok megismerése inspirációt is adhatott az esetleges továbbtanulási elképzelések megerősödéséhez.)

 

Magyar Asztalos Faipari verseny Zsámbék Premontrei Szakiskola

 

Így tehát a legjobbak Sopronban találkozhattak április 18-19-én a Magyar Asztalos Tanulmányi Versenyen.

Illusztris környezet, nehéz feladatok, felkészült diákok, színvonalas verseny - röviden ezekkel a jelzőkkel jellemezhetjük a rendezvényt.

 

Magyar Asztalos Faipari verseny Zsámbék Premontrei Szakiskola

 

Magyar Asztalos Faipari verseny Zsámbék Premontrei Szakiskola

 

A feladat - az elkészítendő bútor, és a kiegészítő feladatrészek - maximálisan életszerű feladatok elé állították a versenyzőket.

A csapatverseny egy valódi asztalos vállalkozás kooperatív munkáját imitálta.
Az új anyagok, új technológiák használatának, alkalmazásának lehetősége kiegészítette az oktatás keretein belül eddig esetleg csak elméletben megismerteket.

Valóban teljesült a szervezők elképzelése a verseny célját illetően: "Minőséget közvetíteni!"

 

Magyar Asztalos Faipari verseny Zsámbék Premontrei Szakiskola

 

Magyar Asztalos Faipari verseny Zsámbék Premontrei Szakiskola

 

Csapatunk végül, kissé megilletődve a gyakorlati forduló fentiekben említett nyitottságától, (iskolai látogató csoportok figyelték munkájukat) összesített pontszámuk alapján az országos verseny 10. helyén végeztek. (139.7 ponttal)

 

Magyar Asztalos Faipari verseny Zsámbék Premontrei Szakiskola

 

Gratulálunk ehhez a kiváló eredményhez!

 

Az eredmény és a visszajelzések alapján úgy tűnik, hogy Zsámbék és a Premontrei Iskola ezzel egyértelműen bekerült a faiparos szakmai- és a szakképzési köztudatba, országos szinten is ismertebbekké váltunk.

 

Magyar Asztalos Faipari verseny Zsámbék Premontrei Szakiskola

 

Tanulságként megállapíthatjuk, hogy egy ilyen versenyen történő részvétellel érdemes a legjobbakat példaként állítani a többi diák elé, bizonyítva ezzel az oktatási rendszer irányítói, szereplői, és az ipar(kamara) felé is, hogy a szakma alapjait – a jövőnek szóló, leginkább megtérülő beruházásként - a színvonalas oktatás jelenti!

 

Magyar Asztalos Faipari verseny Zsámbék Premontrei Szakiskola

 

Köszönjük iskolánk fenntartójának és az iskola vezetésének, hogy biztosították csapatunk számára az országos döntőn való részvétel feltételeit!

Kapcsos Sándor oktató mérnök

Képek forrása: www.faipar.hu

 

Magyar Asztalos Faipari verseny Zsámbék Premontrei Szakiskola

 

 

 

« 1 2 3 »